Riscurile unei sarcini gemelare

august 15, 2014 12:42 am Publicat de Lasă un comentariu

Sa fii insarcinata cu gemeni poate fi o binecuvantare dubla, o experienta cu adevarat interesanta si incomparabila. Cu toate acestea, acest tip de sarcina are un risc ridicat, de aceea femeile ar trebui sa fi constiente de cateva riscuri.

descărcare (1)

Nasterea prematura

Acesta este probabil cel mai mare risc al unei sarcini gemelare. Mamicile insarcinate cu gemeni sunt de doua ori mai predispuse probabilitatii de a naste prematur, fata de mamicile cu o sarcina normala. Travaliul prematur poate duce de multe ori la nastere prematur. Este important ca femeile sa cunoasca semnele travaliului premature, astfel incat acesta sa poata fi controlat sau oprit, daca este posibil. Nasterea prematura poate insemna o multime de probleme de sanatate pentru gemeni, de aceea este important sa se evite, daca este posibil.

Sindromul de transfuzie Twin Twin (TTTS)

Sindromul de transfuzie Twin Twin este o conditie potential periculoasa care afecteaza uneori gemenii. Acesta se produce atunci cand exista o transfuzie de sange de la un geaman la altul si exista un flux inegal de sange intre copii. Astfel, unul dintre copii devine donator, iar celalalt destinatar (acceptor). Acest sindrom poate fi periculos pentru ambii copii, dar din fericire, medicii au posibilitatea de a monitoriza aceasta conditie si chiar de a corecta problema in uter folosind laserul. TTTS nu este periculos pentru mama.

Diabetul gestational

Mamele insarcinate cu gemeni sunt de doua ori mai susceptibile de a suferi de diabet gestational decat mamele insarcinate cu un singur copil. Cei mai multi experti cred ca acest lucru este cel mai probabil din cauza cresterii de hormoni implicati care interfereaza cu capacitatea organismului de a procesa insulina. Unele femei insarcinate reusesc sa controleze diabetul gestational, in timp ce altele trebuie sa ia insulina in timpul sarcinii. Cu toate acestea, diabetul gestational nu este periculos pentru un copil nenascut.

Preeclampsia

Preeclampsia este o stare care este marcata de tensiune arteriala crescuta si prezenta proteinelor in urina. Este foarte frecventa la femeile insarcinate, si chiar mai frecventa la cele cu sarcina gemelara, una din trei mame cu sarcina multipla fiind afectata de preeclampsie. De obicei, preeclampsia trebuie monitorizata indeaproape si tratata cu repaus la pat si medicamente. Dupa nastere, preeclampsia dispare, astfel incat, nasterea prematura poate fi uneori singura optiune pentru tratarea acesteia.

Desprinderea de placenta

Desprinderea de placenta apare atunci cand placenta se desprinde de peretele uterin inainte de nastere. Aceasta poate fi o complicatie potential periculoasa care apare mai frecvent la sarcinile multiple. Se poate intampla oricand in a doua jumatate a sarcinii si poate cauza probleme de crestere a fatului, nastere prematura sau nasterea unui copil mort.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>