Epilarea in timpul sarcinii

martie 28, 2014 2:17 pm Publicat de Lasă un comentariu

 

images

Orice femeie isi doreste sa fie frumoasa si sanatoasa, cu o piele fina si catifetlata, mai ales in timpul sarcinii. Avand in vedere ca un copil se dezvolta in corpul dumneavoastra trebuie sa aveti grija la toate produsele pe care le folositi pentru a nu influenta dezvoltarea sanatoasa a acestuia. In timpul sarcinii, cresterea nivelului de hormoni poate duce la o crestere accentuata a parului. Se poate observa, de asemenea, cresterea parului in zonele in care nu aveati par inainte cum ar fi barbia sau buza superioara. Firul de par ar putea fi mai gros, mai intunecat si mai aspru. Epilarea in timpul sarcinii nu este diferita in mare parte, dar trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte.

 

Epilarea cu crema depilatoare

Cu toate ca o crema depilatoare actioneaza doar la suprafata pielii, trebuie sa acordati o atentie mai deosebita asupra timpului de actiune a acesteia, deoarece in timpul sarcinii pielea este mai sensibila si exista riscul aparitiei de iritatii din cauza substantelor ce le are in compozitie, cum ar fi amoniacul. Totusi, ca in cazul oricarui produs pe care il folositi sau aplicati direct pe piele in timpul sarcinii, evaluati mai intai siguranta acestuia prin testarea pe o suprafata redusa.

Nu exista inca studii care sa ateste ca ingredientele active utilizate in cremele pentru epilare in timpul sarcinii sunt sigure sau nesigure. Aceste creme au dezavantajul ca firul de par este indepartat doar la suprafata, crescand la loc foarte repede. De asemenea, exista riscul ca pielea sa poate absorbi crema pentru indepartarea parului, iar ingredientele  sa intre in sange. Cu toate aceste dezavantaje, crema depilatoare ramane una dintre metodele cele mai folosite de catre femeile insarcinate, fiind si o metoda foarte usoara.

 

Epilarea cu lama de ras

Desi nu este cea mai simpla optiune in timpul sarcinii, este intotdeauna cea mai ieftina si convenabila. In acelasi timp, poate fi si distractiva, daca va implicati si partenerul in acest proces. Aceasta modalitate de epilare este preferata femeilor insarcinate deoarece nu prezinta niciun risc si este nedureroasa. Dezavantajele acestei metode sunt iritatiile care pot sa apara din cauza sensibilitatii crescute din aceasta perioda si faptul ca firele de par cresc mai rapid.

 

Epilarea cu epilatorul electric

Deoarece curentul electric sau orice corp strain poate afecta bebelusul, epilarea electrica este in mare parte interzisa in timpul sarcinii. In cazul in care sunteti obisnuita cu durerea provocata de epilarea cu epilatorul electric, puteti folosi in continuare aceasta modalitate. Principalul dezavantaj al acestei metode este ca poate provoca mai multe iritatii decat in mod normal, datorita sensibilitatii crescute.

 

Epilarea cu ceară

Pielea reactioneaza diferit la epilarea cu ceara in timpul sarcinii, fiind mult mai sensibila. Este posibil ca epilarea cu ceara sa va provoace roseata, iritatii sau chiar infectii, mai ales in ultimul trimestru de sarcina. Pe langa aceste neplaceri, veti suporta mult mai greu durerea provocata de epilarea cu ceara, durerea putand provoca si contractii. Cel mai bine este sa testati produsul inainte de utilizare. Va recomandam sa alegeti metoda cu cele mai putine efecte secundare, cum este lama de ras sau crema depilatoare.

 

Epilarea cu laser

Cei mai multi dintre specialisti interzic epilarea cu laser in timpul sarcinii, deoarece laserul poate afecta fatul. Nu exista studii care sa arate care sunt efectele secundare ale folosirii laserului in timpul sarcinii, de aceea cel mai recomandat ar fi ca femeile sa astepte pana dupa nastere sa foloseasca aceasta metoda.

 

Aveti grija de sanatatea si frumusetea dumneavoastra, dar si a copilului pe care urmeaza sa-l aduceti pe lume. Alegeti metoda care nu prezinta niciun risc atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copil.

Categorisit în: Epilarea in timpul sarcinii

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>