Vitamine/suplimente pentru cresterea fertilitatii la barbati si la femei

octombrie 30, 2013 12:13 pm Publicat de Lasă un comentariu

Cei care doresc sa conceapa un copil ar trebui sa aiba un stil de viata sanatos care consta in: regim alimentar sanatos, efectuarea exercitiilor fizice in mod regulat, exercitarea sau evitarea anumitor lucruri cum ar fi consumul de alcool si fumatul.

Din pacate, cu toate ca majoritatea cuplurilor care incearca sa aiba un copil sunt constiente de aceste lucruri, nu sunt inca in masura de a concepe cu succes.

Daca va aflati in aceasta situatie, exista o varietate de vitamine si suplimente care pot ajuta atat barbatii cat si femeile sa le creasca fertilitatea si sa-si imbunatati sansele de a concepe un copil. Cele mai multe dintre suplimente sunt naturale si nu au nici un efect secundar.

Cele mai bune vitamine si suplimente pentru femei

download

Printre vitaminele care au o importanta foarte mare asupra fertilitatii la femei sunt:

-          Calciul

Medicii recomanda ca femeile care sunt insarcinate sau care doresc sa ramana insarcinate sa consume aproximativ 1000mg de calciu in fiecare zi. Avand in vedere ca este o cantitate mare, pe langa vitaminele din care poate fi obtinut puteti adauga si produsele alimentare bogate in calciu precum: lapte, seminte de susan, seminte chia (Salvia Hispanica), spanac, seminte de in, portocale, fasole, broccoli, fructe uscate si nuci, cimbru, marar, busuioc, maghiran, oregano, seminte de mac, menta, seminte de telina, salvie, patrunjel.

-          Acid folic

Acidul folic este foarte important indiferent daca doriti sa ramaneti insarcinata sau nu. Acidul folic este compus dintr-un complex al vitaminei B, si anume vitamina B9, care ajuta organismul sa creeze celulele rosii din sange. Acesta va ajuta, de asemenea, la producerea de celule sanguine suplimentare in timpul sarcinii. Acidul folic poate reduce, de asemenea, riscul unor probleme ale coloanei vertebrale pentru copil. Puteti obtine aportul zilnic de acid folic prin consumul acidului folic sub forma de vitamine/suplimente alimentare sau din alimentatia zilnica. Printre alimentele care contin intr-o cantitate mare acid folic sunt:

  1. Verdeturile cu frunze de culoare verde inchis cum ar fi: spanac, varza, frunzele de nap, mustarul, salata Romaine.
  2. Sparanghelul
  3. Broccoli
  4. Citricele: papaya, portocale, grapefruit, capsuni, zmeura
  5. Fasolea, mazarea si lintea
  6. Avocado
  7. Okra sau bamele
  8. Varza de Bruxelles
  9. Semintele si nucile
  10. Conopida
  11. Sfecla
  12. Porumb
  13. Telina
  14. Morcov
  15. Dovleac

-          Acizii grasi Omega 3 – acestia nu sunt in mod natural produsi de organism, prin urmare va trebui sa obtineti aceste substante nutritive din suplimente alimentare sau din mancare. Studiile au demonstrat ca aceste suplimente ajuta la dezvoltarea embrionului.

Prin urmare, aceste vitamine nu vor face decat sa pregateasca corpurile femeilor pentru o sarcina, care pot ajuta si la procesul de conceptie. Daca aveti o dieta sanatoasa si acordati atentie momentului ovulatiei, aceste suplimente pot fi mai mult decat suficiente pentru a reusi sa concepeti un copil.

Cele mai bune vitamine si suplimente alimentare pentru barbati

images (1)

Urmatoarele suplimente au o importanta deosebita asupra cresterii fertilitatii la barbati:

-          Vitamina E – este o sursa excelenta de antioxidanti care ajuta la imbunatatirea calitatii spermei;

-          Vitamina C – ofera antioxidanti extrem de necesari cu efecte pozitive asupra spermei unui barbat;

-          L-carnitina – ajuta la imbunatatirea motilitatii spermatozoizilor

Vitamine care au beneficii atat la barbati cat si la femei

In plus fata de vitaminele despre care am discutat mai sus, vitamine de mai jos ajuta la tratarea infertilitatii atat la barbati cat si la femei. Se recomanda ca acestea sa fie luate in mod regulat de catre cuplurile care intentioneaza sa conceapa un copil:

-          Zinc – ambii parteneri ar trebui sa consume o cantitate mare de zinc deoarece acesta ajuta la ovulatie si la fertilitate la femei si creste cantitatea de sperma si productia de testosteron la barbati

-          Coenzima Q10 – ajuta la cresterea numarului de spermatozoizi la barbati si cresterea ovulelor la femei.

Prin imbunatatirea stilului de viata: dieta, exercitii fizice regulate, suplimente recomandate, cuplurile isi pot creste sansele de a concepe un copil.

 

Pe piata sunt o multime de vitamine care ajuta la concepere. Va recomandam vitaminele pentru barbati FertilMan, iar pentru femei vitaminele FertilCare care pot fi folosite atat in perioada de conceptie cat si in perioada sarcinii.

Vitaminele FertilMan au fost special create pentru a ajuta regimul recomandat barbatilor atunci cand isi doresc sa conceapa un copil. Recomandam Fertil Man Plus barbatilor care se confrunta cu o problema de calitate a spermei, supliment care contine vitaminele, mineralele si aminoacizi care ajuta la imbunatatirea calitatii spermei, morfologiei si motilitatea spermatozoizilor.

Vitamine FertilMan contin urmatoarele ingrediente:

L-Arginina

L-Carnitine

Magneziu

Vitamina C

Vitamina E

L-Taurine

Fier

Zinc

Niacina (vitamina B3)

Vitamina B6

Selenium

Vitamina D3

Coenzima Q10

L-Glutation

Riboflavina (Vitamina B2)

Acid folic

Vitamina B12

 

Vitamine FertilCare contin urmatoarele ingrediente:

L-Arginina

Magneziu

Vitamina C

L-Taurine

Niacina (vitamina B3)

Vitamina E

Fier

Zinc

Vitamina B6

Riboflavina (Vitamina B2)

Acid folic

Vitamina K

Selenium

Vitamina D3

Vitamina B12

Vitaminele au o importanta deosebita asupra fertilitatii, atat la femei cat si la barbati, oferind substantele nutritive corespunzatoare sistemului de reproducere. Puteti comanda vitaminele pentru cresterea fertilitatii la barbati si la femei aici.

Categorisit în: Vitamine pentru fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>