Retentia de lichide in timpul sarcinii

mai 12, 2014 4:59 pm Publicat de Lasă un comentariu

descărcare

Daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina, va puteti simti grozav dimineta, dar umflata, ca un balon, seara. Seara, puteti avea picioarele si gleznele umflate din cauza retentiei de lichide. Chiar si inelele pot deveni prea stramte pentru a fi purtate pe degetele umflate. Aceasta umflare, mai ales seara, este destul de comuna femeilor insarcinate, asa ca nu aveti de ce sa va faceti griji. In cazul in care aveti o umflare brusca sau severa, acesta ar putea fi un semn de preeclampsie, caz in care cel mai bine ar fi sa va consultati medicul.

Iata cateva modalitati de prevenire si ameliorare a umflarii:

-          Ridicati-va si dezmortiti-va periodic. Nu stati o perioada mare de timp intinsa in pat.

-          Exercitiile fizice, cum ar fi mersul pe jos sau inotul, imbunatatesc circulatia sangelui si diminueaza umflarea.

-          Racorirea va poate ajuta. Daca e cald afara, faceti un dus rece, stati intr-o piscina la umbra, folositi comprese reci pentru a va putea simti confortabil.

-          Stati cu picioarele ridicate in sus. Va va ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine de la nivelul picioarelor.

-          Evitati sa purtati haine stranse, precum si bijuterii. Multe femei nu mai poarta inele sau chiar ceas de mana in ultima luna de sarcina.

-          Alimentele sarate pot duce la o retentie a apei in organism, asa ca evitati excesul de sare.

-          Consumati totusi lichide, in special apa, altfel riscati sa va deshidratati.

descărcare (1)

Apelati imediat la medicul care va urmareste sarcina in cazul in care un picior se umfla mai mult decat altul, in cazul in care umflarea se produce rapid (in special la nivelul mainilor si fetei), sau in cazul in care este insotita de dureri de cap, modificari ale vederii, ameteli sau dureri de burta, toate acestea fiind semne ale preeclampsiei.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>