Colesterol marit in timpul sarcinii

mai 20, 2014 10:13 pm Publicat de Lasă un comentariu

1100_cholesterol_pregnancy_0

Cresterea colesterolului in timpul sarcinii este ceva normal, dar in cazul in care acesta avea valori mari si inainte de conceptie, acest lucru ar putea duce la hipertensiune arteriala si la riscuri crecute in timpul sarcinii si la nastere.

Un nivel ridicat de colesterol in timpul sarcinii este necesar pentru ca organismul sa produca hormoni, cum ar fi estrogen si progesteron, care sunt vitali pentru realizarea unei sarcini la termen. Copilul foloseste colesterolul crescut pentru dezvoltarea la nivelul membrelor si dezvoltarea unui creier sanatos.

Nivelul de colesterol creste in mod natural idn timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina si isi revine la normal in aproximativ patru saptamani dupa nastere. In mod normal, nivelul de colesterol creste in timpul sarcinii cu 25-50%.

Nivelul ridicat de colesterol in timpul sarcinii poate duce la hipertensiune arteriala indusa de sarcina, care poate pune in pericol atat viata mamei, cat si a copilului. De asemenea, poate duce la nastere prematura si greutate mica la nastere.

In conditii normale, medicii pot prescrie anumite suplimente pentru a reduce nivelul de colesterol, in special suplimente care contin Omega 3, care ajuta la diminuarea colesterolului. De cele mai multe ori, aceste suplimente nu “fac minuni”, nereusind sa se obtina un nivel mai scazut al colesterolului. Important este sa se mentina un nivel cat de cat constant al acestuia, fara o crestere brusca.

Totusi, cea mai buna modalitate de a mentine nivelul colesterolului in timpul sarcinii este de a avea un regim alimentar bine echilibrat, cu fructe, legume si fibre, fara grasimi saturate si un nivel de exercitii fizice moderat (mersul pe jos cel putin 30 de minute zilnic este cel mai bun exercitiu fizic in timpul sarcinii). De asemenea, tineti cont de faptul ca organismul dumneavoastra are nevoie doar de aproximativ 300 de calorii suplimentare zilnic pentru amandoi (mama si copil).

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>