Simptomele trimestrului al doilea de sarcina

august 1, 2014 11:55 pm Publicat de Lasă un comentariu

Perioada cuprinsa intre saptamana 13 si saptamana 27 de sarcina se numeste “luna de miere”, motivele fiind: disparitia gretei, aparitia emotiilor, cresterea apetitului sexual. Este, de asemenea, momentul in care veti incepe sa simtiti primele miscari ale copilului.

Schimbarile majore din trimestrul al doilea de sarcina sunt:

Disparitia gretei

600_ss1_second_trimester_symptoms

Din fericire, lista de simptome din cel de-al doilea trimestru nu include si raul de dimineata. Cele mai multe femei spun ca greturile matinale se raresc sau dispar complet. In cazul in care mai aveti inca greturi puternice, discutati cu medicul dumneavoastra despre cresterea aportului de vitamina B6, care ajuta la disparitia acestora. In aceasta perioada, veti incepe sa simtiti un nou disconfort in burta si anume durerile abdominale, ca rezultat al uterului in crestere si intinderii ligamentelor.

Primele semne de viata primite de la bebelus

600_ss2_second_trimester_symptoms

In cea mai mare parte din primul trimestru de sarcina, copilul a crescut fara a da vreun semn. Dar acum veti experimenta semnale fizice ale copilului, pe langa bataile inimii auzite la ecograf. Printre acestea:

-          Intre saptamanile 16 si 20 veti incepe sa simtiti copilul miscandu-se.

-          Spre sfarsitul trimestrului veti putea simti mici batai repetate in abdomen, care nu sunt altceva decat sughituri ale bebelusului.

Dispnee

600_ss3_second_trimester_symptoms

In acest stadiu al sarcinii, chiar si activitatile normale, cum ar fi mersul pe jos la baie v-ar putea face sa va simtiti cu respiratia taiata. Este perfect normal. Incercati sa va deplasati usor, iar daca considerati ca aveti dificultati severe in respiratie, discutati cu medicul dumneavoastra.

Schimbarea formei corpului

600_ss4_second_trimester_symptoms

Incepand cu saptamana 16, cel mai probabil veti purta haine de maternitate din cauza taliei si a soldurilor care vor creste. Probabil veti incepe sa vedeti un alt fenomen al sarcinii si anume aparitia vergeturilor. Nu toate femeile se confrunta cu acestea, dar daca acestea vor aparea, dupa sarcina, cele mai multe vor ramane aproape invizibile.

Schimbari emotionale

600_ss5_second_trimester_symptoms

Desi hormonii sunt in crestere, corpul tau a avut la dispozitie trei luni pentru a se adapta schimbarilor. Pe de alta parte, modificarea formei corpului va poate aduce noi griji in ceea ce priveste efectele sarcinii asupra acestuia pe termen lung. Pentru a combate aceste stari emotionale va recomandam:

-          Cumparati-va niste haine de maternitate comode in care sa va simtiti frumoasa.

-          Rasfatati-va cu o noua manichiura sau orice va relaxeaza si va face sa va simtiti bine.

-          Bucurati-va de cat de bine va simtiti acum, deoarece trimestrul trei se apropie.

Cosmarurile

600_ss6_second_trimester_symptoms

Pe masura ce copilul creste si devine realitate, visele ar putea sa te surprinda. Nu va nelinistiti, este ceva normal, avand in vedere ca grijile sunt din ce in ce mai mari.

Pofta de sex

600_ss7_second_trimester_symptoms

In lunile patru si cinci, este posibil sa vi se mareasca apetitul sexual datorita nivelului de estrogen care este in crestere. Din moment ce greata si oboseala din primul trimestru au disparut, este posibil sa aveti orgasme multiple.

Nu uitati sa faceti activitate fizica

1100_second_trimester_symptoms_0

In al doilea trimestru, simptomele sunt minore in comparatie cu cele din primul trimestru, asa ca profitati de aceasta perioada.

Incercati:

-          Exercitiile Kegel, care va vor ajuta in timpul travaliului si va vor reduce riscul de incontinenta dupa.

-          Exercitiile yoga, adaptate special pentru femeile insarcinate si corpul acestora in schimbare.

-          Activitatile in piscina, precum inot si aerobic, care va vor da senzatia de imponderabilitate si vor avea un impact redus asupra picioarelor obosite.

-          Mersul pe jos, care va va pune sangele in miscare si va va face sa va simtiti mai energic.

Evitati efectuarea exercitiilor care va solicita o forta prea mare, efectuarea exercitiilor cu greutati si a celor care necesita intinderea pe spate. Nu uitati sa consumati apa pe tot parcursul efectuarii exercitiilor pentru a ramane hidratata.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>