Cauzele problemelor de fertilitate

noiembrie 7, 2013 1:56 pm Publicat de Lasă un comentariu

Cuplurile care doresc sa formeze o familie se confrunta, uneori, cu probleme privind fertilitatea. Intarzierile sau complicatiile in conceperea unui copil pot lasa unui cuplu sentimente de izolare si esec. Este foarte important pentru aceste cupluri sa recunoasca ca nu sunt singuri in aceasta lupta si ca multi dintre ei au reusit cu ajutorul expertilor in fertilitate.

Va prezentam mai jos o lista cu 10 lucruri pe care cuplurile ar trebui sa le ia in considerare in cazul in care isi doresc sa conceapa un copil:

  1. De cat timp incercati sa concepeti un copil? Cuplurile ar trebui sa mearga la o consultatie de specialitate in cazul in care au incercat de mai mult de un an sa conceapa un copil, dar fara nici un rezultat (daca au o varsta sub 35 de ani) sau mai mult de 6 luni (daca au mai mult de 35 de ani).
  2. Aveti cicluri neregulate? Ciclurile neregulate sau disfunctia ovulatorie este o cauza comuna de a intampina dificultati in a concepe un copil. Numai o vizita la medicul ginecolog poate justifica acest lucru.
  3. Aveti un istoric familial de infertilitate sau endometrioza? Endometrioza este o alta cauza comuna pentru infertilitate, iar in cazul in care stiti ca au existat astfel de cazuri in familia dumneavoastra ar trebui sa mergeti la o consultatie la ginecolog.
  4. Suferiti de o boala cronica? Afectiunile medicale cronice, cum ar fi hipertensiune arteriala si diabetul zaharat, nu numai ca va ingreuneaza procesul de concepere, dar va poate pune sarcina in dificultate. De aceea, este bine sa consultati un specialist inainte de a concepe un copil.
  5. Ati avut vreo boala cu transmitere sexuala sau vreo boala inflamatorie pelvina? Bolile cu transmitere sexuala sunt o cauza comuna a bolilor trompelor uterine care duc la infertilitate.
  6. Sotul dumneavoastra nu are nici o dificultate de erectie sau ejaculare? Desi multi oameni pot fi reticenti sa caute asistenta pentru aceste simptome, este recomandat ca barbatii care au probleme cu erectia sau ejacularea sa consulte un medic urolog.
  7. Ati folosit produse pentru masurarea ovulatie? Aceste produse sunt relativ ieftine si sunt  o modalitate buna de a demonstra ca aveti o ovulatie regulata. Gasiti aici o lista completa cu produse care va pot ajuta la masurarea ovulatiei.
  8. Va confruntati cu situatii de stres? Stresul duce in unele cazuri la infertilitate. Cu toate acestea, se recomanda ca persoanele care isi doresc sa conceapa un copil sa nu fie stresate, sa caute consiliere la un profesionist daca este cazul.
  9. Casatoria. Mentinerea unei relatii deschise si oneste va poate ajuta intr-o mare masura la conceperea unui copil.
  10. Suferiti de depresie? In cazul in care considerati ca aveti depresie sau simptome de depresie, cautati ajutor la un specialist. In unele cazuri poate fi nesesar si consumul unor medicamente.

O relatie deschisa cu partenerul dumneavoastra va va asigura ca veti reusi sa concepeti un copil cu succes.

Categorisit în: Cauzele infertilitatii

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>