Sarcina si epilepsia

august 20, 2014 5:40 pm Publicat de Lasă un comentariu

Unele femei care sufera de epilepsie pot avea un risc mai mare de complicatii ale sarcinii. Cand esti insarcinata exista o multime de lucruri cu privire la care va faceti griji. In cazul in care suferiti de epilepsie aceste griji sunt cu atat mai mult mai mari.

Femeile cu epilepsie au fost descurajate sa ramana insarcinate in trecut. Din fericire, tehologia a avansat astfel incat in zilele noastre, 90 % dintre femeile care sufera de epilepsie pot duce o sarcina normala cu copii sanatosi. Uneori, medicamentatia pentru epilepsie are ca efecte adverse probleme de a ramane insarcinata. Fiecare medicament pentru epilepsie este diferit, cel mai bine fiind sa va asigurati despre efectele secundare ale fiecaruia.

Unele femei cu epilepsie au un risc mai mare de complicatii ale sarcinii, inclusiv incapacitatea de a progresa in timpul travaliului, copii cu greutate mica la anstere, preeclampsia, desprindere de placenta, anemie sau copii cu anomalii congenitale. Cu toate acestea, nu toate femeile care sufera de epilepsie pot avea complicatii ale sarcinii sau bebelusi nascuti cu probleme. Pentru unele femei care au epilepsie necontrolata sau insuficient controlata, sarcina poate duce la cresterea numarului de crize.

descărcare

Cel mai important lucru este sa discutati cu medicul dumneavoastra despre efectele medicamentelor pe care le luati asupra unei sarcini, deoarece acestea pot cauza malformatii congenitale, defecte ale tubului neural si anomalii.

Riscul de malformatii congenitale la copiii obisnuiti este de aproximativ 2-3%, iar la copiii are sunt expusi efectului medicamentelor in uter de 4-8%. Riscul este mai mare pentru femeile care iau doze mari de medicamente sau care iau mai mult de un medicament.

Asigurati-va ca vorbiti cu medicul dumneavoastra daca intentionati sa ramaneti insarcinata sau sunteti deja insarcinata si aveti epilepsie.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>