Toxinele care cauzeaza infertilitatea masculina

august 24, 2014 9:01 pm Publicat de Lasă un comentariu

everyday-toxins-that-cause-male-infertility

Cand femeile isi doresc sa ramana insarcinate, fac tot posibilul pentru a-si imbunatati fertilitatea. Spre deosebire de acestea, barbatii nu acorda prea multa atentie lucrurilor care ar putea afecta fertilitatea. Unii experti cred ca exista toxine pe care le intalnim zi de zi, care contribuie la infertilitatea masculina. De aceea, oamenii ar trebui sa fie mai constienti de ceea ce mananca si la ce isi expun corpul.

Alcoolul

Alcoolul este una dintre acele toxine de care unii oameni nici nu realizeaza ca ar putea sa le afecteze fertilitatea. In timp ce doar doua pahare de alcool pe zi este considerat un consum moderat, chiar  si aceste doua pahare pot afecta numarul de spermatozoizi si calitatea spermei. Daca partenerul dumneavoastra obisnuieste sa bea alcool zilnic, sfatuiti-l sa bea doar ocazional sau doar un pahar-doua in timpul mesei.

Mancarea de tip fast food si alte gustari periculoase (Junk food)

Junk food –ul si alimentele procesate contin mai multe ingrediente care pot afecta calitatea spermei si numarul spermatozoizilor. Acesta este motivul pentru care barbatii care incearca sa conceapa un copil ar trebui sa aiba grija ce mananca si sa consume alimente mai putin procesate. Adaugarea in alimentatia zilnica a fructelor, legumelor, cerealelor integrale este cel mai bun mod de a manca atunci cand incercati sa concepeti un copil, fiind o buna modalitate de a stimula fertilitatea masculina.

Tigarile

Stim cu totii ca tigarile sunt daunatoare organismului, dar pentru cei care incearca sa conceapa un copil acestea sunt o amenintare si mai mare. Fumatul afecteaza fertilitatea masculina, prin deteriorarea calitatii spermei si a numarului de spermatozoizi si poate duce chiar la o sansa mai mare de avort spontan.

BPA (bisfenolul)

Bisfenolul din plastic, conserve si ambalaje interactioneaza cu sistemul endocrin, afectand fertilitatea. Pentru a evita BPA-ul, nu beti lichide din sticle de plastic sau metal, incercati sa evitati depozitarea alimentelor in recipiente de plastic sau metal si cumpararea alimentelor in astfel de recipiente.

Ocupatia

Toxinele de la locul de munca ar putea fi daunatoare spermei. Vopseaua, produsele chimice din ingrasaminte, produsele din magazinele de piese auto sau magazinele auto pot contine substante toxice care pot afecta calitatea spermei.

 

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>