Cat timp dureaza sa ramai insarcinata?

septembrie 15, 2014 2:10 pm Publicat de Lasă un comentariu

images

In general, un cuplu fertil are o buna sansa de a concepe un copil in mod natural intr-un an. Statisticile arata urmatoarele:

-          20% dintre cupluri reusesc sa conceapa in termen de o luna

-          70% dintre cupluri reusesc sa conceapa in termen de sase luni

-          85% dintre cupluri reusesc sa conceapa in termen de un an

-          90% dintre cupluri reusesc sa conceapa in termen de 18 luni

-          95% reusesc sa conceapa in termen de doi ani

Aceste statistici sunt doar medii. Unele cupluri au o fertilitate ridicata lunar, insemnand ca au o sansa mai mare decat media de a concepe in termen de o luna. De asemenea, unele cupluri au o fertilitate scazuta, avand o sansa mai mica decat media de a concepe. Faptul ca nu reusesc sa conceapa un copil in termen de un an de zile nu este neaparat o problema de fertilitate. Aproximativ jumatate din cuplurile care nu concep in termen de un an, reusesc anul urmator.

Exista o multime de factori care pot afecta sansele de a ramane insarcinata, cum ar fi:

-          O boala inflamatorie pelvina

-          Varsta, dieta, stilul de viata si locul de munca, atat a dumneavoastra, cat si a partenerului

-          Daca sunteti subponderali sau supraponderali

-           Unele boli cornice

In cazul in care aveti o varsta peste 35 de ani si incercati sa concepeti un copil de mai bine de un an de zile, cel mai bine este sa consultati un medic ginecolog, pentru a vedea daca puteti sa faceti ceva pentru a imbunatati sansele unei sarcini. Acelasi lucru este valabil si daca dumneavoastra sau partenerul dumneavoastra aveti o problema de sanatate, cum ar fi ovare polichistice sau testicul necoborat.

Pentru a imbunatati sansele de a ramane insarcinata asigurati-va ca atat dumneavoastra, cat si partenerul aveti conditia necesara acestui lucru. Dar, sexul neprotejat este cheia. O data pe saptamana ar putea sa fie prea rar, in timp ce zilnic ar putea fi prea des, deoarece sexul zilnic poate reduce calitatea spermei. Cel mai bine este sa aveti contacte neprotejate o data la doua sau trei zile. Sansele de a ramane insarcinata sunt mult mai mari in zilele de ovulatie. Exista anumite teste cu ajutorul carora puteti determina care este perioada ovulatiei.

Testul Fertile Focus este usor de folosit, pe baza de saliva pentru determinarea ovulatiei cu o acuratete de 98% cu cateva zile in avans. Functioneaza prin identificarea cresterii de estrogeni care are loc inainte de ovulatie. Este un test ideal pentru femeile cu ciclu regulat cat si pentru cele cu ciclu neregulat, Fertil Focus va ofera un mod natural si accesibil de a creste sansele de conceptie. De asemenea, exista si teste pe baza de urina, precum testul Fertil Time.

In general, o abordare mai relaxata este recomandarea expertilor in fertilitate. Pur si simplu, bucurandu-va de viata dumneavoastra amoroasa ar putea fi cel mai bun mod de a spori sansele de a concepe.

Etichete: , ,

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>