Cum sa aveti grija de pielea fetei in timpul sarcinii

septembrie 16, 2014 12:27 pm Publicat de Lasă un comentariu

images (1)

Cele care au experimentat bucuria maternitatii sustin ca perioada sarcinii este cea mai frumoasa perioada din viata oricarei femei. In tot acest timp, viitoarea mama este supusa unor multimi de schimbari. O schimbare in bine o au aspectul parului si unghiilor, in rest o piele perfecta pare sa fie o adevarata provocare. Jocul de hormoni din organism poate declansa aparitia de edem, pete de varsta si acnee. Dar avand grija de pielea fetei in mod corespunzator, va puteti mentine in forma.

In timpul sarcinii, in organism creste nivelul de progesteron, iar nivelul de estrogen este redus. Acest joc de hormoni este aspectul principal care provoaca umfare, cosuri, acnee si pigmentare. Pentru a evita aceasta problema, trebuie sa urmati cateva reguli.

In corpul femeilor insarcinate se schimba echilibrul dintre apa si sare, lucru care duce la cresterea acumularii de sodiu in tesuturi si sange. Aceasta este si cauza aparitiei edemului, atragerii moleculelor de apa si mentinerea lor in tesuturi. Apare umflarea mainilor, picioarelor si fetei, mai ales in jurul ochilor.

Cum sa evitati aparitia de edem

Fiti atenta la consumul de sare. Pentru a impiedica cresterea nivelului de sodiu, reduceti cantitatea de sare din dieta zilnica pana la 3 grame pe zi.

Mancati produse proaspete. Uitati de produsele de tip fast-food, produsele afumate si conservele in favoarea legumelor proaspete si fructelor (pepeni verzi, morcovi, mere, citrice).

Nu mancati noaptea. Uitati de acest obicei dulce si placut care provoaca umflarea. Incercati sa mancati cu 3-4 ore inainte de culcare.

Nu limitati consumul de lichide. Consumul a cel putin 2 litri de lichide zilnic ajuta la eliminare excesului de sare din organism si previne aparitia edemului.

Aspectul de eruptii cutanate sub forma de acnee in timpul sarcinii se produce din cauza modificarilor hormonale. Modificarile hormonale determina glandele sebacee sa lucreze mai greu ducand la blocaje si aparitia petelor uleioase.

Sarcina nu este un motiv de a va relaxa si a va permite o varietate de libertati gastronomice, mai ales daca aveti probleme cu tractul gastro-intestinal si microflora intestinala. Pentru a evita aparitia de acnee si a promova normalizarea functionarii sistemului digestiv, eliminati din dieta dumneavoastra produsele de fermentatie, ciupercile, muraturile si carbohidratii dulci – cum ar fi prajiturile si ciocolata. In cazul in care sunteti puternic atrase de dulce, mancati fructe. Nu uitati sa consumati chefir si produse lactate fermentate care au rolul de a normaliza microflora.

In ceea ce priveste folosirea cremelor cosmetice, studiati cu atentie compozitia acestora. Pe timpul sarcinii este bine sa se evite cosmeticele care au in compozitie retinol, vitamina A, deoarece aceasta are un impact negativ asupra fatului. Petele care pot aparea pe fata sau corp, pentru ca eliberarea crescuta de progesterone stimuleaza productia de melanina in organism, pot fi reduse prin introducerea in dieta plante si uleiuri care au proprietati de albire si protejare a dermei de radiatiile UV.

Etichete: , , , , ,

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>