Sfaturi eficiente pentru mamicile gravide

ianuarie 20, 2014 8:46 am Publicat de Lasă un comentariu

images

Sarcina este una dintre cele mai frumoase momente din viata unei femei, cu toate acestea, este foarte posibil ca in aceasta perioda sa va confruntati cu vergeturile, cu cearcanele in jurul ochilor si cu probleme ale pielii. Mai jos gasiti cateva solutii pentru vergeturile tipice aparute in timpul sarcinii.

Daca sunteti genetic predispusa la aparitia de vergeturi, nu mai puteti face foarte mult pentru a le preveni. Vergeturile apar atunci cand pielea se intinde prea repede, fibrele sale rupandu-se si lasand urme de culoare violet. Va oferim cateva sfaturi eficiente in lupta cu vergeturile:

-          Mentineti-va greutatea sub control

Nu este nevoie sa mancati cat doua persoane. In mod normal trebuie sa consumati 300 de calorii in plus in timpul sarcinii, dar nicidecum sa mancati cat doua persoane. Daca aveti o alimentatie sanatoasa si echilibrata si reusiti sa va tineti greutatea sub control, sansele de a dezvolta vergeturi scad considerabil.

-          Consumati multe fructe

Pe langa beneficiile oferite de continutul ridicat de vitamina C, fructul kiwi stimuleaza producerea de colagen, esential pielii dumneavoastra. Alte fructe recomandate in timpul sarcinii sunt: caise, afine, cirese, pepene galben, grepfruit, struguri, mango, lamai, portocale, zmeura, capsuni.

-          Consumati necesarul zilnic de lichide

Pentru a va mentine elasticitatea pielii, consumul de lichide este obligatoriu, mai ales pe timpul sarcinii cand mentinerea hidratarii are un rol foarte important atat pentru fat cat si pentru mama.

-          Utilizati o crema antivergeturi inca de la primele luni de sarcina. O crema care poate fi folosita de catre viitoarele mamici atat in perioada sarcinii, cat si dupa este crema Revitol Stretch Mark Prevention.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>