Principalele simptome ale infertilitatii la femei

martie 19, 2014 3:43 pm Publicat de Lasă un comentariu

 

download (4)

Orice femeie se gandeste la un moment dat la nasterea unui copil, cu toate ca aceasta procedura nu este intotdeauna una simpla. Uneori, cu toate ca un cuplu incearca toate metodele de a concepe un copil, nu reuseste acest lucru.

Diagnosticul de infertilitate este un diagnostic greu de identificat si se considera corect  atunci cand un cuplu duce o viata sexuala regulata si nu reuseste sa conceapa un copil intr-un an sau doi de sarcina.

Ce este infertilitatea?

Nereusirea conceperii in lipsa unor masuri contraceptive este, in esenta, principalul simptom de infertilitate. In multe cazuri, infertilitatea este confundata cu alte probleme in organism.

Exista diferite tipuri de simptome care pot indica infertilitatea in cazul femeilor, fiind un semn de avertizare ca functia genitala are o problema si ca trebuie sa apeleze la tratament specializat.

Principalele semne ale infertilitatii sunt:

1. Problemele hormonale

images (1)

Problemele hormonale sunt cele mai comune probleme care duc la infertilitatea feminina. Ce le mai importante probleme hormonale care duc la infertilitatea feminine sunt: un ciclu menstrual neregulat,foarte rar sau prea abundant, amenoreea sau lipsa menstruatiei. Tulburarile endocrine suspectate la o femeie cum ar fi cresterea in exces a parului pe corp, picioare si brate, aparitia acneei, a tenului gras si a seboreei, reprezinta un simptom pentru o dereglare a nivelului de hormoni.

2. Infectii

images (2)

Un mare pericol il reprezinta infectiile latente cum ar fi infectia cu virusul herpetic, in special herpesul genital, Chlamydia, candidoza sau alte infectii ale tractului uro-genital, care pot afecta buna funtionare a sistemului reproducator, cu efecte asupra conceptiei.

3. Probleme de sanatate

download (5)

Probleme de infertilitate pot cauza si adenomioza sau endometrioza, polipii din interiorul uterului, fibromul uterin, chisturile ovariene. Simptomele acestor probleme pot fi simtite intr-o menstruatie dureroasa, sangerari intense, insotite de febra sau stari de voma.

4. Greutatea necorespunzatoare

images (3)

O greutate peste limita normala indica o problema a starii de sanatate, iar acest lucru afecteaza din ce in ce mai multe tinere influentand buna functionare a intregului organism si implicit a sistemului reproducator. In cele mai multe cazuri, femeile supraponderale se confrunta cu o sarcina cu riscuri, iar in cel mai rau caz se pot confrunta cu infertilitate.

 

In orice caz, infertilitatea nu este o condamnare la moarte. Multe boli sunt tratate astazi cu succes, de asemenea si infertilitatea, oferind astfel bucuria de a deveni parinti tuturor celor care doreste acest lucru.

 

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>