Alimente pentru fertilitate
octombrie 31, 2014 2:40 pm Lasă un comentariuExpertii au demostrat in foarte multe studii stiintifice ca dieta afecteaza fertilitatea. Anumite alimente provoaca un risc mai mare de infertilitate. Iata cateva sfaturi cu privire la alimentele pe care ar trebui sa le consumati pentru a spori sansele de a concepe un copil.
Carbohidrati care se digera usor, cum ar fi paste si cereale integrale
Femeile care consuma o cantitate mare de carbohidrati cu un indice glicemic ridicat, care se digera rapid, cum ar fi orez alb, cartofi, au cu 92% mai multe sanse de a suferi de infertilitate ovulatorie decat cele care consuma carbohidrati care se digera lent, cum ar fi (orez brun, paste din grau integral, paine din cereale integrale).
Proteine din surse vegetale
Femeile care consuma cele mai mari cantitati de proteine din sursa animala, au cu 39% mai multe sanse de a suferi de infertilitate ovulatorie, decat cele care consuma proteine din surse vegetale. Cele mai bune surse de proteine vegetale sunt fasolele, nucile si ouale.
Grasimi bune
Grasimile bune includ grasimi mono si polinesaturate, gasite in ulei de masline, ulei de arahide si ulei de canola, precum si in caju, migdale, seminte de floarea soarelui si seminte de dovleac. Aceste grasimi ajuta la reducerea riscului de rezistenta la insulina si inflamatii in corp, probleme care pot interfera cu ovulatia.
Lapte si produse lactate pline de grasime
Cercetatorii sustin ca, atunci cand este eliminata grasimea din lapte, continutul hormonal este modificat intr-un mod care afecteaza in mod negativ fertilitatea. Asigurati-va consumul zilnic de cel putin o portie de produse lactate pe baza de lapte integral.
Etichete: alimente, fertilitate, infertilitate, ovulatie, sarcina
Categorisit în: Preconceptie
Acest articol a fost scris de admin