Consumul de ceai verde in timpul sarcinii

noiembrie 18, 2014 1:21 am Publicat de Lasă un comentariu

greenteaR-300x225

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, dupa apa. De aceea, s-au facut multe studii cu privire la consumul de ceai verde in perioada de preconceptie si in timpul sarcinii, care au aratat un impact negativ asupra organismului, prin inhibarea capacitatii acestuia de a absorbi in mod corespunzator acidul folic. Acidul folic are un rol major in dezvoltarea tubului neural al fatului. Lipsa acidului folic poate duce la defecte ale tubului neural, inclusiv spina bifida.

Ceaiul verde contine, de asemenea, cofeina, aproximativ 24-45 mg intr-o ceasca de cafea de 237 ml. Desi contine mai putina cofeina decat o cafea, ceaiul verde contine destula cantitate cat sa poata traversa prin placenta la fat si sa poata fi transferata, de asemenea, si unui copil alaptat, prin laptele matern. Deoarece exista foarte multe pareri care dovedesc efectele cofeinei in timpul sarcinii sau alaptarii, cei mai multi dintre medici sugereaza limitarea stricta a acesteia in aceasta perioada, pentru a evita eventuale efecte negative.

Ceaiul verde are si beneficii asupra sanatatii, promovand sanatatea fertilitatii. Ceaiul verde este cunoscut ca avand in compozitie antioxidanti numiti polifenoli. Consumul regular de ceai verde poate creste capacitatea de antioxidare. Antioxidantii sunt importanti pentru fertilitate deoarece reduc formarea radicalilor liberi in corp. Radicalii liberi distrug celulele, provocandu-le moartea, chiar si ovulelor sau spermatozoizilor.

Ceaiul verde contine, de asemenea, amino acidul L-theanine care poate ucide bacteriile si virusii. Infectiile cu anumite bacterii sau anumiti virusi pot avea un impact negativ pentru cuplurile care incearca sa conceapa un copil.

In timpul acestei perioade importante din viata dumneavoastra, in perioada de preconceptie si in sarcina, incercati sa evitati consumul de ceai verde si inlocuiti-l cu alte bauturi, cum ar fi limonada sau sucuri naturale de fructe.

Etichete: , , , , ,

Categorisit în: Alimentatia in timpul sarcinii

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>