Varsta optima pentru a da nastere unui copil

mai 5, 2014 10:05 am Publicat de Lasă un comentariu

images

Fiecare femeie viseaza sa aiba un copil sanatos si inteligent. Oamenii de stinta au descoperit ca abilitatile mentale ale copilului depind de varsta mamei. Timp de 11 ani, expertii britanici au studiat abilitatile mentale ale copiilor a 176 de familii. S-a constatat un IQ scazut la copiii nascuti de catre mame cu varsta cuprinsa intre 16 si 22 de ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca o sarcina la aceasta varsta este rareori planificata si mama insarcinata este foarte stresata, stresul avand un impact major asupra dezvoltarii psihice a copilului.

Femeile mai in varsta au o sarcina mai linistita si mai usoara. Expertii sunt de parer ca varsta ideala pentru nasterea unui copil cu un IQ ridicat este 27 de ani. Potrivit statisticilor, doar 18% din femeile in varsta de peste 27 de ani se confrunta cu tulburari emotionale in timpul sarcinii.

images (1)

De asemenea, exista si o varsta limita recomandata femeilor sa ramana insarcinate, aceea de 35 de ani. Multe femei amana acest moment sub pretextul cariere. Cu cat varsta este mai apropiata de 35 de ani, cu atat sansele de a concepe un copil sunt reduse semnificativ. Femeile insarcinate cu varsta peste 35 de ani se confrunta cu o multime de probleme: complicatii in timpul nasterii copilului, risc crescut de avort spontan, nastere premature, greutate mica a copilului la nastere.

Mai mult decat atat, riscul de a da nastere unui copil mort este de 2 ori mai mare, iar riscul de a avea un copil cu sindromul Down sau alte malformatii sau anomalii genetice este, de asemenea, ridicat.

Si pentru mama exista o serie de riscuri: artrita, depresie, cancer, infarct miocardic etc.

1011203_525522084229561_1204901063_n

Categorisit în: Varsta si fertilitatea

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>