Infertilitatea in Romania

mai 6, 2014 12:41 pm Publicat de Lasă un comentariu

images

Infertilitatea este o boala “democratica”, aceasta datorandu-se atat femeilor, cat si barbatilor intr-o proportie egala, si anume in 35% din cazuri, in timp ce in 20% din cazuri se datoreaza ambilor parteneri, iar in restul 10% din cazuri nu poate fi explicata. Atat barbatii, cat si femeile sunt afectati in mod egal de boala infertilitatii.

Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel global, intre 15-18% din populatia aflata la varsta fertila este afectata de infertilitate, mai exact un cuplu din sase este afectat de aceasta boala. Majoritatea tarilor europene se confrunta, pe termen lung, cu scaderea fertilitatii, lucru care duce la o imbatranire a populatiei. Rata fertilitatii se afla sub nivelul de inlocuire in aproap toate tarile (2.1 copii/cuplu). Drept urmare, are loc o diminuare a ratei de crestere naturala a populatiei.

In Romania, de asemenea, un cuplu din sase se confrunta cu infertilitatea, multe dintre acestea apeland la procedurile specifice reproducerii umane asistate medical.

Conform statisticilor publicate de revista The Economist, in anul 2009 suntem pe ultimul loc din lume la numarul de copii nascuti de catre o femeie. In coada clasamentului se mai afla, populatia de sex feminin din Macao , Hong Kong si Bosnia.

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>