Recuperarea mamicilor dupa nastere

mai 15, 2014 12:11 pm Publicat de Lasă un comentariu

descărcare (1)

O multime de lucruri se intampla dupa nastere in corpul dumneavoastra, mai ales in primele sase saptamani. Corpul ia parte la o noua serie de schimbari. Unele dintre aceste schimbari pot fi nedureroase, altele pot fi inconfortabile. In timpul sarcinii, uterul unei femei creste pentru a putea tine copilul care este si el in crestere. Dupa nasterea copilului, uterul se micsoreaza inapoi la dimensiunea obisnuita. Dar, este nevoie de ceva timp pentru ca burta sa-si revina la forma si dimeniunea dinaintea sarcinii. A fost nevoie de ceva timp sa acumulati aceasta greutate, asa ca, este nevoie de timp ca sa o dati jos. Dar nu va descurajati! Fiind activa si urmand un regim alimentar sanatos, veti reusi sa scapati foarte repede de greutatea acumulata in timpul sarcinii. Incet, incet, incepand cu o plimbare pe zi, veti deveni din ce in ce mai activa.

In cazul in care v-ati umflat in timpul sarcinii, acest lucru poate dura o perioda si dupa ce ati nascut. Stati intinsa pe partea stanga sau cu picioarele ridicate si purtati haine largi pentru a va ajuta sa scapati de aceasta problema.

Sanii se umfla, de asemenea, odata ce se umplu cu lapte, lucru care este dureros, dar odata ce incepeti sa alaptati ar trebui sa scapati de aceasta problema. Alaptarea are efecte pozitive atat pentru copil, dar si pentru dumneavoastra. Alaptand, se mareste cantitatea de oxitocina din corp, hormon care ajuta uterul sa revina la dimeniunea dinaintea sarcinii. De asemenea, ajuta la oprirea sangerarii pe care o au unele femei la nastere si la arderea caloriilor, ajutandu-va sa ajungeti mai repede la greutatea dinainte de sarcina.

images

Multe femei nu sunt pregatite pentru problemele care apar dupa sarcina: caderea parului, modificari de dispozitie, anxietate, senzatie de oboseala. Unele femei sufera de depresie postanala la cateva zile dupa nastere. In cazul in care aceasta depresie dureaza mai mult de 10 zile, se recomanda apelarea la un specialist.

Nu uitati ca este ceva normal sa simtiti un disconfort, cum ar fi durere si oboseala, deoarece corpul se vindeca dupa nastere. Fiecare corp este diferit, asa ca nu exista un standard dupa care sa va comparati. Fiti calma si rabdatoare cu aceste schimbari din organimsul dumneavoastra si in acelasi timp ,bucurati-va de fiecare moment alaturi de printul sau printesa dumneavoastra!

Categorisit în: Perioada postnatala

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>