Pregatirea pentru sarcina

mai 20, 2014 9:45 pm Publicat de Lasă un comentariu

O cronologie generala a ceea ce este mai bine sa faceti inainte de a concepe

 

Daca sunteti supraponderala, slabiti

600_preparing_for_pregnancy_0

Studiile arata ca femeile care sunt obeze inainte de sarcina sunt mult mai predispuse de a avea copii cu malformatii congenitale. Incepeti un program de alimentatie sanatos si exercitii fizice. De asemenea, evitati sa mancati peste cu un continut mare de mercur, deoarece o acumulare de mercur I corpul dumneavoastra poate afecta un copil nenascut.

Cand: in mod ideal, cu un an inainte de conceptie sau indata ce va ganditi sa ramaneti insarcinata. Pierderea greutatii intr-un mod sanatos necesita timp.

Lasati-va de fumat, atat dumneavoastra, cat si partenerul

P0708_YRH02_P_new

Noile cercetari au aratat ca bebelusii care au fost expusi fumului de tigara in uter (fie de la mama sau de la cei din jur) sunt mult mai susceptibili de a avea colici, de a fi hiperactivi si de a avea un comportament agresiv. Fumatul in timpul sarcinii dubleaza riscul de sarcina ectopica si de a avea un copil cu greutate mica la nastere.

Cand: cu 8-10 luni inainte de a concepe pentru a va oferi suficient timp pentru a scapa de acest obicei, sau cat mai curand posibil.

Mergeti la un control ginecologic

preparepreg_doctor_P_new

Discutati cu medicul dumneavoastra, sa va asigurati ca sunteti pregatita pentru o sarcina. Asigurarati-va ca sunteti la curent cu toate afectiunile cronice (precum hipertensiune arteriala sau diabet zaharat) si le tineti sub control. Verificati, de asemenea, toate infectiile pe care le-ati avut sau nu: varicela, rubeola si eventual programati toate vaccinurile necesare. Unele vaccinuri necesita o perioada de asteptare de pana la sase luni inainte de conceptie pentru a evita riscul de defecte de nastere. Asigurati-va ca orice medicament pe care il luati poate fi administrat si in timpul sarcinii.

Cand: cu 7 luni inainte de conceptie; acest lucru ar trebui sa va dea suficient timp pentru a trata afectiunile cornice si a va face vaccinurile.

Mergeti la dentist

P0708_YRH03_P_new

Infectiile dentare si ale gingiilor pot dauna fatului, asa ca este important sa va asigurati sanatatea dintilor si a gingiilor.

Cand: 5 luni inainte de conceptie, pentru a avea suficient timp sa tratati eventualele infectii.

Renuntati la pilulele contraceptive

P0708_YRH04_P_new

Corpul are nevoie de o perioada de timp pentru a elimina hormonii suplimentari din organism, inainte de sarcina. Trebuie sa aveti un control asupra ciclului menstrual inainte de conceptie.

Cand: cu cel putin 3 luni inainte de conceptie

Incepeti sa administrati un supliment de vitamine care sa contina si acid folic (cel putin 400 mg pe zi)

preparepreg_vitamins_P_new

Acidul folic scade riscul de defecte de tub neural la fat. In plus, administrarea multivitaminelor care contin vitamina B6, inainte de sarcina si in primele saptamani de sarcina ajuta la reducerea starii de rau de dimineata din timpul sarcinii. Un alt bonus: zincul din vitaminele prenatale ar putea contribui la imbunatatirea fertilitatii.

Cand: cu 2 luni inainte de a incerca sa concepeti sau chiar mai devreme, astfel incat atunci cand ramaneti insarcinata sa aveti toate substantele nutritive de care are nevoie organimsul pentru o dezvoltare sanatoasa a fatului.

Evitatati alcoolul

P0708_YRH05_P_new

Sariti peste paharul de vin pe care il serveati la cina – consumul de alcool in timpul sarcinii creste riscul de malformatii congenitale.

Cand: Odata ce incercati sa concepeti.

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>