Alaptarea – Beneficiile pentru sugar

august 6, 2014 12:19 pm Publicat de Lasă un comentariu

Alaptarea reprezinta cel mai bun mod de a furniza noului nascut nutrientii necesari in primele luni de viata. Se recomanda alaptarea exclusiva a copilului pana la varsta de sase luni si continuarea acesteia in paralel cu inceperea diversificarii alimentare pana in jurul varstei de doi ani.

images

Beneficiile majore ale alaptarii sunt:

Este alimentul perfect

Laptele contine substantele nutritive necesare, in cantitatea potrivita, pentru o hrana complete a copilului. Acesta contine grasimile, proteinele, carbohidratii, vitaminele si mineralele de care un sugar are nevoie pentru a-i asigura cresterea, digestia si dezvoltarea creierului. Laptele matern are calitati specific, compozitia acestuia schimbandu-se pe masura ce copilul creste.

Creste imunitatea impotriva bolilor

Studiile au demonstrate ca laptele matern previne imbolnavirea copilului, asigurand anticorpii necesari sistemului imunitar. Copiii hraniti la san contracteaza mai putine raceli, infectii ale urechilor sau ale tractului urinar decat cei care sunt hraniti artificial. Sugarii alaptati au mai putine problem de astm, alergii alimentare sau afectiuni de piele, cum ar fi eczemele. De asemenea, sunt mai putin expusi la anemii (reducerea numarului de cellule rosii). Hranirea la san ajuta la prevenirea sindromului mortii subite la sugari (SMSS), cunoscut si sub numele de “moartea in patut”, si reduce riscul leucemiei. Alaptarea naturala ofera protective pe termen lung impotriva bolilor. In cazul adultilor, la cei care au fost hraniti la san, scade riscul infarctului sau a comotiilor cerebrale si sunt riscuri mici sa dezvolte diabet.

Protejeaza impotriva obezitatii

Studiile au demonstrate ca beblusii hraniti la san au riscuri mici sa devina obezi.

Usureaza digestia

Laptele matern este mai usor digerabil decat cel artificial sau laptele de vaca. Laptele matern ramane in stomac mai putin timp, iar copiii hraniti natural regurgiteaza mai putin, nu au probleme cu gazele sau constipatia. Ei fac mai rar diaree, intrucat laptele matern distruge germenii care o cauzeaza si ajuta la functionarea sistemului digestiv.

O mai buna dezvoltare a maxilarului

Prin alaptare se asigura bebelusului o mai buna dezvoltare a maxilarului.

O varianta avantajoasa

Alaptatul este avantajos atat din punct devedere economic, deoarece laptele formula costa foarte mult, mai ales daca aveti nevoie de o formula speciala, cat si din punct de vedere al igienei, deoarece nu va mai trebui sa va pierdeti timpul cu sterilizarea biberoanelor si pregatirea meselor.

Beneficiul major este acela ca alaptatul reprezinta o cale minunata de comunicare cu bebelusul dumneavoastra si o ocazie unica de a crea legaturi profunde si intime cu acesta.

Categorisit în: Perioada postnatala

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>