Ratele de fertilitate

august 18, 2014 4:48 pm Publicat de Lasă un comentariu

Ratele de fertilitate in intreaga lume, si in special in tarile dezvoltate, sunt destul de reduse. Tot mai multe femei amana sa-si intemeieze o familie, de aceea se poate spune ca infertilitatea este in crestere. De asemenea, au aparut tot mai multe clinici de fertilitate, care ajuta cuplurile care se confrunta cu infertilitatea cu diferite tratamente. Toate acestea, ar parea sa demonstreze ca ratele de infertilitate sunt in crestere. Cu toate acestea, ratele de fertilitate din intreaga lume nu sunt in scadere. De fapt, acestea au ramas relative neschimbate pentru aproximativ douazeci de ani.

Chiar daca femeile asteapta o varsta inaintata ca sa conceapa un copil, iar cuplurile nu mai concep cinci sau mai multi copii, asa cum faceau cu ani in urma, ratele de fertilitate au ramas la fel.

descărcare (3)

Infertilitatea este o problema destul de comuna. Expertii sugereaza ca aproximativ 10% dintre femeile cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani, la nivel mondial, au probleme de a ramane insarcinate sau au probleme in timpul sarcinii. Expertii spun, de asemenea, ca o treime din problemele de fertilitate sunt cauzate de problemele de fertilitate de sex masculin. Aproximativ o treime din probleme sunt cauzate de probleme de fertilitate de sex feminin, iar cealalta treime provin dintr-o combinatie de probleme de fertilitate de sex feminin si de sex masculin.

Exista multe lucruri care pot contribui la problemele de fertilitate de sex feminin. Daca o femeie are probleme medicale anterioare, cum ar fi antecedente de cancer ovarian sau alte boli, aceasta poate duce la un risc crescut de infertilitate. De asemenea, varsta este unul dintre cei mai importanti factori atunci cand vine vorba de fertilitatea unei femei, deoarece fertilitatea scade odata cu inaintarea in varsta. Alti factori includ supraponderalitatea sau subponderalitatea, antecedente familiale, consumul de alcool, consumul de droguri, fumatul, o dieta saraca sau stresul excesiv. Femeile cu oricare dintre acesti factori de risc pentru probleme de fertilitate ar trebui sa-si testeze fertilitatea, pentru a sti daca trebuie sa urmeze vreun tratament. Teste de fertilitate pentru femei gasiti pe site-ul nostru www.babystart.ro.

Fertilitatea masculina poate fi cauzata, de asemenea, de multe alte aspecte. Infertilitatea masculina este cel mai frecvent cauzata de o problema la nivelul testiculelor, cum ar fi atunci cand venele sunt prea mari si provoaca supraincalzirea. Acest lucru poate afecta sperma. Sperma poate fi, de asemenea, diforma sau malformata, cauzand probleme de fertilitate. Si anumiti factori in stilul de viata pot afecta fertilitatea, cum ar fi fumatul, consumul de alcool, droguri, dieta saraca, lucrul intr-un mediu toxic sau expunerea la chimioterapie. Exista, de asemenea, teste de fertilitate pentru barbati pe site-ul www.babystart.ro.

Chiar daca ratele de fertilitate nu au crescut in ultimele decenii, optiunile de tratamente de fertilitate care ajuta cuplurile sa conceapa si sa duca o sarcina cu succes la capat, au crescut considerabil. Pe site-un nostru, www.babystart.ro, gasiti o gama variata de produse care va pot ajuta sa concepeti un copil, sa aveti o sarcina usoara  si sa nasteti un copil sanatos.

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>