Depresia in timpul sarcinii

octombrie 14, 2014 3:55 pm Publicat de Lasă un comentariu

Depresia este o afectiune grava. Este o boala care implica trupul, starea de spirit si gandirea. Aceasta afecteaza modul in care o persoana se simte si felul in care gandeste despre propria viata. Depresia este o boala destul de comuna, dar din pacate putini realizeaza acest lucru. Multi oameni inca mai cred ca depresia este un semn de slabiciune si nu o recunosc ca o boala biologica.

In timpul sarcinii, una din cinci femei are simptome severe de depresie. Pentru unele dintre femei, aceste simptome sunt severe. Femeile care au fost deprimate inainte de a ramane insarcinate au un risc mai mare de a suferi de depresie in timpul sarcinii.

images

Semnele de depresie

Depresia este mai mult decat a te simti trist. Exista semne fizice, iar printre simptome se includ:

- Probleme cu somnul

- Dormit prea mult

- Lipsa de interes

- Sentimente de vinovatie

- Pierderea energiei

- Dificultati de concentrare

- Modificari ale apetitului

- Neliniste, agitatie sau miscare incetinita

- Ganduri si idei despre sinucidere

Depresia in timpul sarcinii poate fi greu de diagnosticat. Unele dintre simptomele sale sunt similare cu cele gasite in mod normal in timpul sarcinii. De exemplu, modificari ale apetitului si probleme cu somnul sunt comune, atunci cand sunteti insarcinata. De asemenea, alte afectiuni medicale au simptome similare cu cele ale depresiei. O femeie care are anemie sau o problema cu tiroida poate fi lipsita de energie, dar nu deprimata.

Daca aveti oricare dintre simptomele enumerate, cel mai bine este sa discutati cu medicul dumneavoastra. Optiuni de tratament Deoarece depresia este o afectiune medicala grava, ea prezinta riscuri atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copil. O serie de tratamente sunt disponibile. Acestea includ terapie, grupuri de sprijin si medicamente. Impreuna cu medicul dumneavoastra puteti decide ce este mai bine atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copil.

Daca luati medicamente pentru depresie si planuiti sa ramaneti insarcinata, discutati cu medicul dumneavoastra despre faptul daca trebuie sa continuati sa le luati, sa le schimbati, sa reduceti treptat doza sau sa incetati sa le luati cu totul. Daca luati antidepresive si ati aflat ca sunteti insarcinata, nu incetati sa le mai luati fara acordul medicului. Incetarea brusca poate avea efecte negative.

Etichete: , , ,

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>