Semne ale ovulatiei

octombrie 16, 2014 12:37 am Publicat de Lasă un comentariu

In cazul in care va doriti sa concepeti un copil ar trebui sa urmariti cateva semne particulare ale ovulatiei. Semnele ovulatiei si simptomele sunt adesea subtile. Totusi, dandu-va seama cand are loc ovulatia si avand contacte sexuale regulate inainte de ovulatie, va puteti imbunatati sansele de a concepe un copil.

download

Ovulatia reprezinta eliberarea unui ovul din ovar. Ovulatia se intampla de cele mai multe ori in jurul celei de a paisprezecea zi dintr-un ciclu menstrual, desi momentul exact poate varia in randul femeilor sau chiar de la o luna la alta.

Semnele si simptomele de ovulatie ar putea include:

-          Crampe abdominale. Pentru unele femei, ovulatia declanseaza crampe abdominale usoare.

-          Schimbare in secretiile vaginale. Chiar inainte de ovulatie, s-ar putea observa o crestere clara a secretiilor vaginale. De asemenea, aceasta devine mai alunecoasa. In mod obisnuit, aceste secretii se aseamana cu albusul de ou crud. Dupa ovulatie, cand sansele de a ramane insarcinata sunt mici, secretiile vaginale vor devein tulburi si groase sau dispar cu totul.

-          Schimbarea temperaturii bazale. Temperatura corpului dumneavoastra in repaus (temperatura bazala) ar putea creste usor in timpul ovulatiei. Folosind un termometru special conceput pentru a masura temperatura bazala, va puteti lua temperature in fiecare dimineata, inainte de a cobori din pat. Veti fi cea mai fertila doua-trei zile inainte de cresterea temperaturii bazale.

In plus, puteti incerca un kit de ovulatie FertileCheck Female Fertility sau Fertil Time, teste pe baza de urina care identifica cresterea de hormoni care are loc inainte de ovulatie, ajutandu-va astfel sa identificati perioada cea mai fertila. De asemenea, puteti folosi si testul pe baza de saliva Fertile Focus, test care ajuta la identificarea cresterii de estrogeni care are loc inainte de ovulatie.

Pentru a maximiza fertilitatea, va recomandam sa aveti contacte sexuale o data pe zi in jurul datei de ovulatie.

Etichete: , , , , , , ,

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>