Perioada fertila

octombrie 29, 2014 1:24 pm Publicat de Lasă un comentariu

despre-perioada-fertila

In afara de a fi sanatoasa, ce ar putea sa va ajute sa ramaneti insarcinata? Sexul, sau mai bine zis, sexul la momentul potrivit.

Cel mai bun timp pentru a incerca si a concepe un copil este perioada fertila a ciclului menstrual. Aceasta perioada este diferita la fiecare femeie in parte.

Perioada fertila reprezinta acele zile din ciclul menstrual al femeii, atunci cand probabilitatea unei sarcini este foarte mare. Sarcina este tehnic posibila numai in cele cinci zile inainte de ovulatie si pana la ovulatie. Aceste sase zile sunt perioada fertila din ciclul unei femei si reflecta durata de viata a spermei (5 zile) si durata de viata a ovulului (24 de ore).

Daca o femeie are contact sexual cu sase sau mai multe zile inainte de ovulatie, posibilitatea ca ea sa ramana insarcinata este practic zero. Daca are contact sexual cu cinci zile inainte de ovulatie, probabilitatea unei sarcini este de aproximativ 10%. Probabilitatea aparitiei unei sarcini creste constant pana la data ovulatiei. La sfarsitul perioadei fertile, probabilitatea unei sarcini scade rapid, astfel la 12-24 ore dupa ovulatie, o femeie nu mai este capabila de a ramane insarcinata in timpul acestui ciclu.

Pentru acele femei care nu pot sa determine cu exactitate perioada fertila, sau atunci cand ovuleaza, actul sexual este recomandat la fiecare 2-3 zile, pentru a ajuta la optimizarea sanselor lor de a concepe.

untitled

Sansele de a concepe un copil cresc considerabil in cele trei zile inainte de ovulatie. Daca o femeie are contacte sexuale in aceste zile, sansele de a ramane insarcinata sunt intre 27% si 33%.

images

Prima zi dintr-un ciclu menstrual este prima zi din perioada de menstruatie, iar ultima zi este ultima zi inainte de perioada de menstruatie. Ovulatia are loc la aproximativ doua saptamani inainte de perioada de menstruatie.

 

Etichete: , , , , , ,

Categorisit în: Fertilitate

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>