Acidul folic si sarcina

martie 27, 2014 12:28 pm Publicat de Lasă un comentariu

 

hepta-29935

Pentru a creste sansele dumneavoastra de a concepe si de a da nastere unui copil sanatos trebuie sa luati in calcul anumite elemente precum: boli ereditare din familie, boli cronice, administrarea de anticonceptionale, greutatea dinaintea sarcinii, consumul de alcool sau tutun, regimul alimentar etc. Daca planificati sarcina, veti avea timp sa inlaturati riscurile care pot afecta dezvoltarea copilului, daca este cazul.

Copilul dumneavoastra va avea mai multe sanse de a se dezvolta normal daca veti lua un supliment de acid folic inainte de a ramane insarcinata si in primele 12 saptamani de sarcina.

Acidul folic face parte din complexul vitaminelor B, cunoscuta si sub denumirea de vitamina B9, folat sau folacin. Este una dintre putinele substante nutritive care previn defectele tubului neural, cum ar fi spina bifida sau anenefalia. Tubul neural, din care se formeaza maduva spinarii se dezvolta la inceputul sarcinii, imediat dupa conceptie. Lipsa unei cantitati suficiente de acid folic poate face ca tubul neural sa nu se inchida complet, maduva spinarii ramanand astfel expusa (spina bifida).

images

Cercetarile au aratat ca o cantitate crescuta de acid folic in organism poate preveni pana la 70% din cazurile de spina bifida. Cele mai importante surse de acid folic sunt:

-       Legumele cu frunze de culoare verde inchis: salata verde, spanac, sparanghel, varza creata, patrunjel, broccoli, telina, varza de Bruxelles, fasole verde, praz etc.

-       Unele fructe: portocale, capsuni, zmeura, grapefruit

-       Legume: conopida, sfecla, fasole, castraveti, ardei gras, mazare, rosii, vinete, ceapa, morcov

-       Seminte de floarea soarelui, arahide, avocado, galbenus de ou etc.

In cele mai multe cazuri, acidul folic provenit din alimentatie este insuficient, de aceea se recomanda administrarea unui supliment de multivitamine care contine acid folic. Pentru a reduce riscul de spina bifida este necesar sa administrati zilnic 400 micrograme de acid folic. Vitaminele FertilCare de la Babystart contin necesarul zilnic de acid folic (400 micrograme) al unei femei insarcinate, pe langa alte vitamine cu un rol foarte important in dezvoltarea normala a copilului. Vitaminele pot fi cumparate, fara prescriptie medicala, de pe site-ul nostru www.babystart.ro

fertilcare

 

Categorisit în: Sarcina

Acest articol a fost scris de admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>